St. Helens – Bicheno – Freycinet NP – Bicheno

Hééééé Tinusssss, We zitten weer in Bichenooooooo !!!

Het is alweer zaterdag 10 mei. Time flies when you are having fun!
Gisteren, toen we die extra kilometers in de schemer hebben gereden, kwamen we uit bij een awesome plekje direct aan het strand; Jeanneret Beach iets boven St. Helens. Terwijl Tim en Lia het strand gingen inspecteren hebben Ian en ik zoveel mogelijk hout gesprokkeld als we konden vinden en hebben we de aanwezige stenen weer netjes in een kring gestapeld. Tijd voor een fikkieeee!!! Dat heb je met die scouts ;). Eerder deze week hadden Ian en Tim al diverse lange wandel stokken verzameld en die werden (weer met dat handige Zwitserse zakmes) nu vakkundig bewerkt om broodjes mee te roosteren. Het was een zwoele top avond met getoost brood van het vuur, gedoopt in de homemade zoete pompoensoep.

We hebben de planning wat aangepast en zijn na een nieuwe zonsopgang heerlijk gebruik gaan maken van het bounty strand en zijn uitdagende rotsen. Net na de middag (toen het begon te miezeren) zijn we naar Bicheno gereden voor onze wekelijks douchebeurt op een betaalde camping. Morgen eens kijken of we de gratis internet verbinding van het dorpje kunnen gebruiken.

PS1 Een rood wijntje smaakt warm beter dan ijskoud.

PS2 Wees gerust. Nu zijn de verhaaltjes nog wat lang, maar daar komt geleidelijk aan tijdens de reis verandering in 😉

En of ik een vooruitziende blik heb… Die korte verhaaltjes beginnen nu al ;).
Het is alweer dinsdag 13 mei. De boys liggen alweer op bed en wij proberen weer ‘onze’ administratie te doen. Lia houdt een papieren dagboek bij (met de nodige plak en knip werkjes) en ik ben van de elektronische variant. Vandaag hadden we een rustig dagje. We slapen straks voor de 2de keer op Friendly Beaches in Freycinet NP. Vandaag (en straks) geen wekker gezet en heerlijk uitgeslapen. Laat ontbeten met onze buren (zie foto’s) waarna de boys weer naar school moesten. Daarna naar het ‘schoolplein’ 😉 om na een late Ozzie lunch weer school te bezoeken. Om de dag ‘af te toppen’ hebben we de diverse stenen ‘klimrekken’ bedwongen. Oh ja, we hebben vandaag ook nog 2 afleveringen gezien van “Er was eens… De Mens” een leuke informatieve serie uit 1978!

Gisteren (11-12 mei) hebben we geslapen achter het Visitors Centre van Freycinet National Park. Bewust daar omdat we vroeg wilden beginnen met een lange track; de Wineglass Bay and Hazard Beach Circuit, 4-5 hours return (rondje van 11 km). 10 Jaar geleden hebben we deze track ook gedaan alleen was het toen nog niet duidelijk hoe lang hij was en hoe lang je er ongeveer over liep. De tocht naar de Wineglass Bay Lookout was toen ook veel moeilijker en (in)spannender. Toen moest je nog echt je weg omhoog klauteren over grote rotsblokken. Nu is het een aangelegd paadje. Verder is er eigenlijk niet veel veranderd. De Wineglass Bay en Beach liggen er nog steeds mooi bij. Wat een plaatje!!!
We zijn (na ons eerst in te smeren met Woolies 50+ sunscreen lotion) om 9:30 begonnen en waren weer terug om 16:30. De boys hebben niet 1 keer geklaagd!! Ze vonden het een geweldige tocht! Tim heeft rond de 200 foto’s gemaakt (ik ietsje meer…) en Ian? Hij heeft geen minuut zijn mond gehouden. Hele verhalen was hij aan het vertellen en hij had aan het einde van de dag nog steeds genoeg energie over! Alleen zijn beentjes deden een beetje zeer. Een TOP dag was het!!

Voordat we vanuit Bicheno vertrokken naar het Visitors Centre van Freycinet National Park hebben we jullie geüpdate via de gratis hotspot in het park en hebben we een nachtduik geboekt bij het plaatselijke duikcentrum. Morgen om 18:00 ga ik een kijkje nemen tussen de kelpwouden van het Marine National Park voor de kust van Bicheno. Hopelijk zie ik daar dan een of meerdere seadragons rond dobberen!!

Wordt vervolgt…

Woensdag 14 mei 2014
Net terug van de duik. En ondanks dat het alweer een tijdje geleden geweest is dat ik gedoken heb ging het perfect. We waren met zijn 2-en en het was een kadeduik door de haven van Bicheno. Ik had de kelpwouden iets anders verwacht (mogelijk omdat we in de haven waren), maar de seadragons zijn echt prachtig!! Drie stuks gezien! Ruim een A4 pagina groot, dun als je vinger en prachtige kleuren. Voor de mooie plaatjes, ff Googlen. Ze lijken echt op zeewier als je ze zo tussen het kelp ziet hangen. En helemaal niet bang. Dat zijn trouwens alle vissen niet. Naast de seadragons, heel veel ander mooi leven gezien zoals, squid (zeekat), een hele grote zwarte ray, cowfish (ook heel erg kleurrijk en ‘tam’), nudibranch (4-kant en oranje gestippeld), grote anemonen (geel/bruin) en heel vele klein witte, doorzichtig kreeftjes met fluoriserende oranje ogen, grote blauwe vissen met een grote stekel op hun kop, diverse cod soorten, een geel fluoriserende spin(achtige), heel veel kleine soorten visjes en mooie verschillende koralen e.d.
Morgenochtend om 10 uur nog een extra duikje. Hoeven we alleen de lucht ($10) te betalen.

Eerder deze dag hebben we weer heerlijk uitgeslapen, beetje school gedaan, geklauterd op de rotsen waarbij alle kerels een nat pak hebben opgelopen :), boodschappen gedaan in Bicheno en heerlijke steenoven pizza’s gegeten.
Doei, doei.
Alweer donderdag 15 mei, vanavond de hut versieren voor Tim; morgen wordt hij negen!
Vanochtend nog een duik gedaan en bijna dezelfde bewoners gezien; 2 weedies (seadragons op zijn Tassies), een mooie grote zeekat, weer een hele grote (Steve Irwin) ray, een hele grote heremietkreeft en natuurlijk weer alle andere kleine en grotere vissen, planten, koraal e.d. Het was een koude (15 graden), leuke en rustige duik waar mijn buddy (ook John) met professionele duikcamera, leuke foto’s van mij en onze de zeebewoners heeft gemaakt. Wanneer ik de foto’s van John ontvangen heb krijgen jullie ze natuurlijk ook te zien. Nog even geduld dus.
Vandaag gaan we ook kijken of we via de onderkant (Hobart) of via de bovenkant (Launceston) onze reis gaan vervolgen. Dat zien jullie de volgende keer.
Oh ja we hebben ook weer even gebruik gemaakt van de gratis wifi spot om voor jullie wat foto’s te uploaden. Nog niet alles is gelukt, maar ze staan klaar voor de volgende keer.

5 thoughts on “St. Helens – Bicheno – Freycinet NP – Bicheno

  1. Esther

    Beste alle vier,

    Wat leuk om jullie verhalen te lezen en de foto’s te bekijken.
    We hebben nu een lang Hemelvaartsweekend en ik had dus alle tijd om mee te genieten van jullie reis!

    Deze week hebben we ook in de klas wat foto’s gekeken. Leuk Tim, jij als kapitein van het schip!
    We missen Tim in de klas. Gelukkig komen we steeds nog wat dingen van Tim tegen: zijn muziekmap en zijn verhalenschrift, zijn naam op de kapstok, etc.
    Bryan en Dylan hebben een bijzondere rups gevangen en deze Tim genoemd!

    Heb je een leuke verjaardag gehad Tim? En heb je mooie nieuwe pins gekregen?

    Wij gaan volgende week de avond-4- daagse lopen. 19 kinderen uit de klas lopen mee en juf Petra en ik natuurlijk ook! Dat wordt een gezellige week!

    Goede reis verder en nog véél plezier!
    Lieve groeten Esther

    Reply
  2. Mama San

    Top om te lezen dat jullie het super naar jullie zin hebben. Wij genieten mee met jullie verhalen en foto’s. Nog afgezien van een tigersnake nog andere enge dieren gezien?? Liefs van de Sparrenlaan.

    Reply
  3. willemien

    Hier is het bijna avond, even reageren op jullie verhalen, leuk om weer te lezen en dat alles goed gaat. Ma komt steeds bij praten en even koffie drinken, heel gezellig blijven we lekker op de hoogte. Hier nog steeds regenachtig en koud, maar vanaf morgen beter, volgende week avondvierdaagse ik zal John en Ian missen. Natuurlijk jou ook Tim en Lia, jullie zijn al ruim een maand onderweg met elkaar, heel veel plezier en dikke knuffels (oma) Mien.xx

    Reply
  4. Satu

    Hi lieve Familie Goes,
    het is heerlijk om jullie verhalen te lezen 🙂 Het is hier een regenachtige Hemelvaartsdag, Daav is boodschappen aan het doen en ik zit lekker op de bank met een laptop jullie verhalen te lezen (goed geregeld, he? Nou, oke, hij mag straks als ik ga koken). Veel groeten uit Maarssen en veel plezier, op naar de volgende avonturen! Liefs, Satu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *